
Samsun’un Gençleri Çevre İçin Bir Araya Geldi! Değişim Elçileri Bafra’da Toplandı
Değişim Elçileri Programı ile İklim Adaleti ve Doğa Savunuculuğu Destekleniyor
SAMSUN – BHA
Türetim Ekonomisi Derneği tarafından başlatılan Değişim Elçileri Programı, Türkiye genelinde gençler ve kadınlar için iklim adaleti ve doğa savunuculuğu konularında güçlenmeyi hedefliyor.
Samsun’da, Armaş Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen GEF Küçük Destek Programı/SGP çerçevesinde “Değişim Elçileri – Samsun Ekoloji Savunucuları” programı, üniversiteli gençleri Bafra’da bir araya getirdi.
İki gün süren etkinlikte, katılımcılar kampanya yazımı, iletişim stratejileri ve aktör analizi gibi konularda kapsamlı eğitimler aldı.
Programda yer alan Kaan Salman, iklim krizine duyarlı öğrenciler olarak başlamış oldukları bu süreçte, uzmanlar, çevre mühendisleri ve akademisyenlerden aldıkları eğitimlerle farkındalıklarını artırdıklarını belirtti. Ayrıca, ekip arkadaşlarının bakış açılarını harmanlayarak çevresel sorunlara yönelik kampanyalar geliştirdiklerini ifade etti.
Bafra buluşmasının sonunda, Samsun Değişim Elçileri, Change.org platformunda iki kampanya başlatarak “Samsun Kocadağ Ranta Kurban Gidiyor” başlıklı kampanyada Kocadağ Yaylası’na yapılması planlanan turizm tesisinin bölgedeki biyolojik çeşitliliğe ve orman ekosistemine getireceği tehditlere dikkat çekti.
Change.org/Kocadağımadokunma adresinde başlatılan kampanya, projenin durdurulması talebini içeriyor.
İlgili Haberler
Artvin Ticaret Borsası’nda Bölgenin Ekonomik Canlanmasını Sağlayacak Projeler Ele Alındı
Kasım 21, 2025